Cases

Automatisatie brouwerij

Automatisatie brouwerij: aanpassingen en toevoeging van nieuwe installaties aan de ABB AC800F DCS sturing van een brouwerij.

Over de klant

De klant is een brouwerij in Zuid-West-Vlaanderen. Het is een brouwerij die, rekening houdend met de ambachtelijke tradities, met moderne technologie inspeelt op de snel evoluerende biermarkt.

Met hun bieren hebben ze reeds tal van gerenommeerde prijzen op internationale wedstrijden gewonnen.

Behoefte aan automatisatie brouwerij

Als kleinere speler op de markt is het belangrijk zich te laten opmerken. Onze klant doet dit door kwaliteitsvolle bieren te brouwen die rekening houden met de hoge eisen die de biermarkt vandaag stelt.

Om het productieproces te optimaliseren was onze klant op zoek naar een partner die niet alleen het ABB AC800F systeem kende, maar ook actief kon meehelpen én een oplossing kon aanreiken voor de technische uitwerking van hun brouwambities.

Oplossing

Door snel en flexibel in te spelen op de behoeften van onze klant, konden we al gauw het vertrouwen winnen. Voor het vernieuwen van verouderde stuursystemen konden we bovendien onze uitgebreide ervaring in de automatiseringswereld aanwenden.

Ondertussen realiseerden we heel wat aanpassingen aan het AC800F systeem en implementeerden we tal van nieuwe toepassingen waaronder een CIP-installatie, een dosering van gist en veiligheidsfuncties.

Automatisatie brouwerij

Keuze voor De Roeve

  • De Roeve had reeds veel ervaring met het AC800F DCS systeem
  • No-nonsense aanpak
  • Bedrijfsorganisatie laat grote flexibiliteit en snelle aanpak toe.

Projectgegevens

DCS: ABB AC800F
Process stations: AC800F CPU
Operator stations: 2 visualisatiestations en
1 ontwikkelstation
Aantal I/O: Circa 700