Blog

Project De Roeve Automation en De Roeve Installations beloond met Smart Belgium Awards!

De voorbije vijf jaar werkten De Roeve Automation en De Roeve Installations samen met één van de grootste retailbedrijven van België voor het ontwerpen van een installatie die een nieuw ontwikkelde transportmethode voor gekoelde producten ondersteunt. Dat project is nu bekroond met de Smart Belgium Awards van Belfius.

De Smart Belgium Awards beloont innovatieve projecten die op een slimme manier een antwoord bieden op de uitdagingen van vandaag en morgen. Het duurzaam vrachtvervoer van onze klant is daarvan een voorbeeld. Het geeft een antwoord op de milieuproblematiek die de retailtransport met zich meebrengt: de nieuwe installatie zorgt voor minder CO2-uitstoot en heeft zo’n ¾ minder milieu-impact.

De Roeve Automation speelde een belangrijke rol, zowel in de ontwerpfase als bij de uitvoering van het project. Onze mensen ontwikkelden ook de PLC programmatie, of de automatische besturing, en SCADA programmatie, software die verantwoordelijk is voor de visualisatie en bediening. Het volledige elektrisch ontwerp, de fieldbekabeling en de bouw van de elektrische borden, nam De Roeve Installations voor haar rekening.

Dit project is een schoolvoorbeeld van een perfecte samenwerking tussen onze verschillende competentiecentra. Dit recept werkt, dat bewijst De Roeve via haar klanten.

Project De Roeve Automation en De Roeve Installations beloond met Smart Belgium Awards!