Cases

Automated Manufacturing System (AMS)

AMS of een Automated Manufacturing System zorgt voor de koppeling tussen het administratieve netwerk en de productieomgeving.

Over de klant

Onze klant is een internationale farmaceutische groep die gespecialiseerd is in de ontwikkeling en productie van geneesmiddelen voor de verzorging van ogen. Zij stellen 15.000 mensen te werk en zijn actief in meer dan 180 landen.

Behoefte aan een Automated manufacturing system

De productiegegevens, zoals formulecode, lotnummer, sterilisatietemperatuur, reactornummer, … werden zowel op het ERP-niveau als op het productieniveau manueel ingegeven. Onze klant wilde deze gegevens niet langer alleen op papier doorgeven van de administratie naar de productieomgeving, maar ook op elektronische manier.

Daarnaast vonden ze ook dat een aantal productieinstellingen, zoals de snelheid van het roerwerk per product, niet langer handmatig moesten aangepast worden, om zo fouten uit te sluiten.

Oplossing

De gegevens uit het ERP-systeem gaan via de database server op het administratief netwerk naar de database server op het productienetwerk. Door het verbinden van de twee netwerken ontstaat een veiligheidsrisico voor het productie netwerk, daarom wordt een firewall tussen de netwerken geplaatst. Bij het starten van een productiecyclus gaat de HMI de nodige gegevens ophalen uit de databaseserver op het productienetwerk. De operatoren controleren of het over de juiste gegevens gaat en daarna wordt alles doorgestuurd naar de PLC.

Als de cyclus afgelopen is stuurt de PLC de productiegegevens naar de SCADA-server. Van daaruit vloeien ze in omgekeerde richting terug naar het ERP- systeem, waardoor de cirkel rond is.

  • Betrouwbaarheid:
    Doordat de gegevens niet opnieuw manueel moeten ingegeven worden, verkleint de kans op fouten.
  • Gebruiksgemak en snelheid:
    De operatoren hoeven niet langer zelf de productiedata in te geven vooraleer het productieproces kan gestart worden. Enkel de gegevens die op de HMI verschijnen dienen gecontroleerd te worden alvorens ze van start kunnen gaan.
AMS

Projectgegevens

Database: Microsoft SQL server
SCADA: GE iFix 5.0