Integrated Production Solutions

Procesoptimalisatie door industriële machine- en procesautomatisering

Op zoek naar een ervaren specialist in industriële machine- en procesautomatisering? De Roeve Industries ontwerpt en implementeert hoogkwalitatieve automatiseringssystemen voor een optimale efficiëntie van uw productieprocessen. Zo configureren en ontwikkelen we software voor PLC’s, SCADA-toepassingen, HMI’s, aandrijfsystemen, DCS en plant databases.

Ontwikkeling van machine- en procesbesturingssystemen

Dankzij onze jarenlange expertise in industriële machine- en procesautomatisering zijn we in staat om elke stap in uw productielijn te automatiseren. Onze software engineers, automatisatie techniekers en vakspecialisten reiken innovatieve en duurzame totaaloplossingen aan, maar kunnen evengoed een deelaspect van uw productieproces onder handen nemen. Ons team heeft een diepgaande kennis van PLC, SCADA en andere besturingssystemen zoals DCS en stelt steeds de gepaste werkwijze voor uw project voor.

Aan de slag met uw industriële machine- en procesautomatisering

Voor de meeste geautomatiseerde machines en processen fungeert de PLC (Programmable Logic Controller) als centraal besturingssysteem. Het zorgt ervoor dat uw productie correct én veilig aangestuurd wordt. Onze PLC-engineers maken een functionele analyse en schrijven PLC-software op maat volgens de gewenste logica van uw machine of proces. We kunnen PLC-systemen programmeren van zowel Siemens, Beckhoff als Rockwell.

Dankzij een SCADA-systeem (Supervisory Control And Data Acquisition) kunt u eenvoudig uw bedrijfsprocessen opvolgen én systemen binnen uw productieomgeving aansturen. Onze projectingenieurs ontwikkelen uw SCADA-systeem in Siemens WinCC, iFix of InTouch. Ze stemmen SCADA-software en PLC-software perfect op elkaar af om uw industriële machine- en procesautomatisering in gang te zetten.

Een DCS of ‘Distributed Control System’ is een automatiseringssysteem waarbij PLC en SCADA geïntegreerd zijn in één centrale ontwikkelomgeving. De kans op fouten wordt miniem, de ontwikkeltijd is korter en de alarmen zijn beter voorgeprogrammeerd. Het wordt vooral gebruikt bij grotere procestoepassingen waarin veel I/O en regelkringen verwerkt zijn. Onze DCS-engineers ontwikkelen voornamelijk met ABB Freelance 800F DCS.

Een plant database registreert ruwe procesdata van allerlei units aan hoge snelheid en slaat het op in één centrale omgeving. Nadien kunnen deze gegevens gebruikt worden om energieverbruik, stilstandreden of kwaliteit aan te tonen. Onze software engineers werken met Proficy Historian van GE Intelligent Platforms en Process Historian van Siemens.

Ook positioneer- en aandrijftechnieken behoren tot onze specialisaties. U kunt ons bijvoorbeeld inschakelen voor retrofitting van uw CNC-machines, waarbij we zowel CNC-sturing, servomotoren, meetsystemen als de elektrische installatie vervangen en moderniseren. Maar ook de aandrijving van winders, slitters of transportbanden nemen we voor onze rekening. Om deze motion control systemen te ontwikkelen, maken we gebruik van Siemens SINAMICS – SIMOTION.

Van start gaan met industriële machine- en procesautomatisering?

Ons gespecialiseerde team ontwikkelt en implementeert het gepaste procesbesturingssysteem voor uw project.

Geen titel*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.