Cases

Automatisering granulaat machine

Automatisering granulaat machine: ontwerp nieuwe procesbesturing van een productielijn voor nylonkorrels.

Over de klant

Onze klant, Nyobe, is al meer dan 40 jaar de grootste producent van nylon 6 polymeren en PA6 BCF garen in België. Nyobe heeft zo’n 170 werknemers in dienst en zet momenteel volop in op het milieu.

Ze waren het eerste textielbedrijf van België die het STeP by Oeko-Tex® keurmerk achter hun naam mogen zetten, waardoor ze bewijzen dat ze voor hun productieprocessen milieuvriendelijke technologieën gebruikt.

Behoefte aan automatisering granulaat machine

De oude procesbesturing was obsolete, verouderd. Er waren geen wisselstukken meer verkrijgbaar en er was ook geen ondersteuning meer mogelijk van de oorspronkelijke fabrikant.  De procesregelingen werkten ook niet allemaal optimaal.

De procesbesturing van de productielijn moest dus absoluut vernieuwd en volledig geautomatiseerd worden. Het project moet dienen als piloot voor de retrofit van de andere productielijnen.

Oplossing

De verouderde vermogen- en stuurborden werden volledig vernieuwd. De nieuwe motorvertrekken kregen softstarters of frequentie-omvormers om het energieverbruik te optimaliseren. Voor de sturing werd een Siemens S7-1500 voorzien, voor de veiligheidsfuncties werd een PnozMulti van Pilz ingezet. De visualisatie, of SCADA-programmatie, is volledig herschreven met Archestra van WonderWare.

granulaat

Onze taken in het project

  • Volledig ontwerp van de elektrische schema’s van de vermogen -en stuurborden, gevolgd door de constructie en aansluiting door onze eigen experten.
  • We maakten in samenspraak met de klant de functionele analyse.
  • Schrijven van de PLC- en SCADA programma.
  • Daarna stonden we in voor de inbedrijfname van de proceslijn bij de klant.

Projectgegevens

PLC: 5x Siemens S7-1515

1x PnozMulti van Pilz

Aantal I/O: 850
SCADA: WonderWare Archestra

System Platform 2017

Keuze voor De Roeve

  • De klant zocht naar een langetermijnpartner in de regio van het bedrijf die later ook nog kon meewerken aan de retrofit van de andere productielijnen.
  • De Roeve kon een totaalpakket van diensten aanbieden tijdens het project alsook service na verkoop.

Partner

Siemens
Wonderware
  • Prev
  • Next