Cases

Cleanroom monitoring

De omgevingsparameters bij de productie van geneesmiddelen zijn van cruciaal belang voor het al dan niet goedkeuren van een productiebatch door de kwaliteitsafdeling. Een cleanroom monitoring applicatie zorgt voor de registratie en bewaking van omgevingsparameters.

Over de klant

De klant is een internationale farmaceutische groep die gespecialiseerd is in de ontwikkeling en productie van geneesmiddelen voor de verzorging van ogen.

Zij stellen 15.000 mensen te werk en zijn actief in meer dan 180 landen.

Behoefte aan cleanroom monitoring

Door de groei van de productie en de toenemende behoefte naar meer informatie ontstond de nood aan een krachtig systeem voor de registratie, bewaking, opslag en rapportering van omgevingsparameters (temperatuur, vochtigheid, druk en deeltjes) in de productieruimtes.

Het nieuwe systeem moet flexibel zijn, moet een up-time hebben van 24/7 en er mag geen data verloren gaan tijdens onderhoud of eventuele storingen. Het systeem wordt gevalideerd na de ontwikkeling en latere wijzigingen of uitbreidingen.

Oplossing

Het systeem is opgebouwd uit drie klassieke lagen van de automatiseringspiramide:

  • De PLC zorgt voor het inlezen en bewaken van de gemeten omgevingsparameters.
  • Het SCADA-systeem schrijft de meetresultaten weg in een database en verzorgt de interface met de operatoren. Gezien de grote hoeveelheid data is een Historian plant database ingezet die in staat is om het grote volume aan informatie tijdig te verwerken. Het systeem is voorzien op de verwerking van 1000 analoge metingen en genereert ongeveer 700.000 records per dag. Periodiek genereert het systeem de rapporten voor de kwaliteitsdienst.
  • De CMS-applicatie registreert elke actie op het systeem, zoals het aanpassen van parameters, het bevestigen van alarmen, het uitvoeren van kalibraties, e.d.. Deze automatische audit-trails zijn conform ‘Electronic Signatures, 21 CFR Part 11’. Elke aanpassing in de omgeving (nieuwe lokalen, extra sensoren, nieuwe machines, …) kunnen gerealiseerd worden met een beperkte validatie procedure.
cms

Projectgegevens

SCADA-laag: Proficy iFix 5.5
Plant database: Proficy Historian 5.0

Keuze voor De Roeve

  • De Roeve is Certified Solution Partner voor GE Intelligent Platforms. We hebben een sterke ervaring in het inzetten van iFix en Historian.
  • De Roeve heeft de competenties in huis op gebied van PLC, SCADA en industriële informatica.

Partner

Cleanroom monitoring
  • Prev
  • Next