Cases

EMCS

EMCS: applicatie voor het versturen van het elektronisch administratief document (e-AD) naar de Administratie der Douane en Accijnzen.

Over de klant

Onze klant is een bedrijf, actief over de hele wereld, in de ontginning, raffinage en verdeling van aardolieproducten. Onze applicatie wordt toegepast in drie brandstofverdeeldepots in België waarin vrachtwagens en treinen volautomatisch worden beladen met aardolieproducten.

Behoefte aan emcs

De klant werd wettelijk verplicht om het EMCS (Excise Movement Control System) systeem te gebruiken om een elektronisch administratief document (e-AD) bij de Accijnzen in te dienen voor het vervoer van accijnsgoederen in plaats van het papieren Administratief Geleidedocument (AGD).

Oplossing

Er wordt een koppeling gemaakt tussen het volautomatische beladingsysteem en het Porthus portaal dat zorgt voor de afhandeling van de communicatie met het EMCS systeem van de Accijnzen. Alle beladinggegevens komen in het TAS (Terminal Automation System) systeem terecht. Onze applicatie laat toe op eenvoudige wijze de beschikbare gegevens uit het automatisatie systeem op te halen en door te sturen naar het Porthus portaal. Dit proces is volledig geïntegreerd in het bestaande automatisatiesysteem en voor de gebruikers transparant. Eens een aanvraag verstuurd, is de status op elk ogenblik consulteerbaar. De antwoorden van de accijnsserver worden omgezet in boodschappen of een begeleidend ticket voor de chauffeur.

  • Autonomie:
    Door volledig autonoom in te staan voor het ophalen en versturen van de gegevens neemt dit systeem heel wat manueel werk uit handen. Het automatisch afdrukken van de nodige documenten hoort daar uiteraard ook bij. De status van het proces is op eenvoudige wijze op te volgen.
  • Gebruiksgemak:
    Onze applicatie biedt een eenvoudige en snelle toegang tot de belangrijkste aspecten van EMCS voor de mensen op de shop floor of controlekamer. Een volledige integratie van EMCS in het bestaande TAS vereenvoudigt het operationeel beheer verregaand.
EMCS

Projectgegevens emcs systeem

Ontwikkelomgeving: VB.NET
Database: Microsoft SQL Server