Cases

HVAC gebouwen automatisering

HVAC gebouwen automatisering: ontwikkeling van het besturingssysteem voor de koeling en verwarming van een nieuwe productiehal van een industriële drukkerij.

Over de klant

Onze klant is een Belgisch-Franse drukkerij en uitgeversconcern met ruim 3.000 medewerkers.

De onderneming produceert een uitgebreid assortiment magazines, kranten en gratis pers.

Behoefte aan HVAC gebouwen automatisering

Als gevolg van een enorme expansie van de activiteiten werd een gloednieuwe drukkerij gebouwd. De HVAC in de nieuwe productiehal met een oppervlakte van 19.500m² moest voorzien worden van een sturing met een centraal supervisiesysteem.

Omwille van standaardisatie verkoos de klant Siemens S7-PLC’s met een open supervisiesysteem in plaats van specifieke HVAC-regelapparatuur.

Oplossing

Siemens S7-PLC’s touch screen operatorbedienschermen en een Citect-supervisiepakket zijn ingezet voor de sturing van de HVAC.

De installatie werd onderverdeeld in zes onafhankelijk van elkaar werkende delen: één masterstation en vijf onderstations. Elk van deze zes stations beschikt over zijn eigen lokaal bedieningsbord (TP177) waarmee dat deel van de installatie volledig kan worden bediend. Alle stations communiceren met het centrale supervisiesysteem Citect waarop alle functies van de lokale bedieningsborden eveneens voorzien zijn. De communicatie tussen het masterstation, de onderstations en het Citect SCADA systeem gebeurt door Profibus-DP.

drukkerij

Onze taken in het project

  • Analyse van de opgave
  • Ontwikkeling van de software (PLC, HMI, SCADA)
  • Inbedrijfname

Projectgegevens

Controller: Siemens S7 CPU414 (Master) en 5x CPU3152-DP (Onderstations)
HMI: Citect SCADA en 5x Siemens TP177A touchscreen operator display
Aantal I/O: 850

Keuze voor De Roeve

De Roeve had ervaring met de automatisering van HVAC met Siemens S7 PLC’s.

Partner

Siemens
  • Prev
  • Next