Rollenbaan op maat

Rollenbaan op maat

Ontwikkeling, montage en installatie van een heftafel geïntegreerd in een U-vormig rollenbaan systeem met transferwagen voor cabines.

Over de klant

Onze klant is een van de meest toonaangevende leveranciers van commerciële transportoplossingen ter wereld. De klant is uitgegroeid van een kleine lokale industrie tot een van ‘s werelds grootste producenten van zware trucks, bussen en grondverzetmachines, met meer dan 82.000 werknemers over de hele wereld, productie in 18 landen en verkoop in meer dan 185 landen, waaronder ook België.

Behoefte aan een rollenbaan

Om de operator op een veilige en gemakkelijke manier werken te laten uitvoeren aan de cabine was er nood aan een heftafel geïntegreerd in een U-vormig conveyorsysteem met  transferwagen om een buffering te vormen in het productieproces.

Oplossing

De voorgemonteerde cabine staat op een stoel geschikt voor het transport op een rollenbaan conveyor. Deze stoel wordt door de heftruckoperator op de afzetpositie geplaatst. Hij  schuift dan automatisch door over een aantal bufferposities tot hij op de heftafel aankomt. Via een platform kunnen de operatoren hun montagewerken aan de cabine uitvoeren. Om zo ergonomisch mogelijk te werken, kunnen ze de heftafel op de gewenste hoogte positioneren. Na de montagewerken wordt de cabine afgevoerd via de transferwagen naar het tweede gedeelte van de U-vormige rollenbaan. Aan het einde daarvan wordt de cabine aangeboden aan de heftruckoperator.

De cabine conveyor werd ontwikkeld door de afdeling Mechanical samen met de afdelingen Automation en Installations en in samenspraak met de klant. Op die manier kon de installatie perfect afgestemd worden op de wensen en noden van zowel de operatoren als het onderhoudspersoneel.

De gehele cabine conveyor installatie is afgeschermd en werkt automatisch. De installatie werd gevisualiseerd via een operator panel zodat het onderhoudspersoneel de verschillende modi gemakkelijk kan activeren en diagnoses kan uitvoeren. De nodige dossiers, keuringen en certificaten werden voorzien zodat de klant de installatie zonder moeite en snel in gebruik kon nemen.

cabineconveyor

Keuze voor De Roeve

  • De Roeve werkt sinds jaren voor deze klant, de onderlinge relatie is een schoolvoorbeeld van een “sustainable partnership”.
  • De Roeve is in staat om het totaalproject met eigen mensen uit te voeren, dit van analyse tot en met realisatie. De Roeve kan ook de onderhoudsservice leveren.
  • De Roeve heeft de know-how om installaties te maken volledig op maat van (het product van) de klant.