Cases

Vernieuwing en upgrade netwerkinfrastructuur

Vernieuwing en upgrade volledige netwerkinfrastructuur: studie van een netwerkinfrastructuur as-is. Vervanging glasvezelbekabeling en gestructureerde kablage als basis voor een goede netwerkinfrastructuur voor SAP en MES.

Over de klant

Onze klant, Vyncolit, is sinds 1920 wereldleider in de ontwikkeling van thermosets. Hij ontwikkelde een nieuw type kunststof: Vyncolit. Dit wordt gebruikt voor de ontwikkeling van fenolverbindingen en voor veeleisende toepassingen waar de meeste thermoplasten niet geschikt voor zijn.

Op hun site in Gent werken 150 mensen. Ze kunnen er jaarlijks zo’n 2.750 ton produceren.

Behoefte aan Vernieuwing en upgrade volledige netwerkinfrastructuur

De netwerkinfrastructuur van de klant was niet meer aangepast aan de hedendaagse technische normen en de behoeftes voor de toekomst. Onder meer redundantie op de backbone en de performantie waren de voornaamste werkpunten.

Oplossing

We hebben samen met de klant de bestaande info geanalyseerd. Alle gebruikte fibers werden getest en nagekeken. Uit deze analyse bleek dat een volledige vernieuwing op vlak van glasvezel aangewezen was.

Ook enkele toevoegingen aan de bestaande structurele kablage drongen zich op om aan de hedendaagse normen te kunnen blijven voldoen.

Vyncolit

Onze taken in het project

  • De volledige netwerkinfrastructuur werd in kaart gebracht.
  • De backbone fiberverbindingen werden volledig vervangen.
  • De inhoud van de patchkasten werd geinventariseerd samen met de grondplannen van de site.
  • Op basis van deze nieuwe plannen werd een globaal voorstel tot verbetering geformuleerd en een to-be plan uitgewerkt.
  • Vervolgens hebben onze techniekers 13 dataracks omgebouwd naar volledige redundantie in de glasvezelverbinding (goed voor 3.500 meter nieuwe bekabeling).
  • Op vraag van de klant hebben we ook een marktstudie gedaan met betrekking tot shopfloor touchdisplays voor de MES en SAP integratie. Die werden ook door ons geleverd en geplaatst.
  • Verder werden nog algemene kleine verbeteringen aangebracht waar nodig, bv. het correct positioneren van externe antennes van WiFi Access Points

Projectgegevens

Kabels: Fiber OS2, OM3, F/FTP Cat. 6a
Connecties: LC FO panels, RJ45 patch panels
Utilities datalokaal: Voorziening verlichting, stopcontacten en plaatsen verhoogde systeemvloer

Keuze voor De Roeve

  • De klant koos in de eerste plaats voor de kennis en ervaring van De Roeve op het vlak van MES.
  • In de uitrol daarvan werd de problematiek i.v.m. de netwerkinfrastructuur duidelijk. De Roeve kon hier een totaaloplossing bieden