Blog

Een nieuwe wind door Perdum

Het afgelopen jaar is er flink gesleuteld aan Perdum. De jongens van embedded automation hebben een prachtig jaar achter de rug vol economische groei, structuur en een verbeterde workflow. De apotheose kwam er in oktober toen Perdum verhuisde naar een nieuw, groter lokaal. Dit was nodig, want de divisie barstte stilaan uit haar voegen. Het team heeft nu ruimte om testopstellingen te maken en hun materiaal te stockeren. Ze hebben nu ook plaats voor een repair corner, de spreekwoordelijke knutselhoek.

Perdum

Robin Broekaert, projectingenieur: “We hebben heel wat nieuw materiaal kunnen aanschaffen waardoor we nu op een professionele manier PCB’s kunnen herstellen en bestucken. Daarnaast hebben we ook geïnvesteerd in nieuw testmateriaal. Zo hebben we een DC electronic load tester aangeschaft, heel belangrijk voor onze nieuwe PLC’s en andere componenten eens goed op de rooster te leggen.”

Perdum

Ook de interne werking van Perdum krijgt een make-over. Het ontwikkelen en produceren van hardware heeft altijd een belangrijke rol gespeeld. Vandaag de dag stelt het team echter vast dat de evolutie op gebied van hardware ontwikkeling zeer snel is gegaan. Concurreren wordt moeilijk als de divisie zelf haar PLC’s en schermen blijft ontwikkelen.

Robin Broekaert, projectingenieur: “Om die reden zijn we naar de Agritechnica, de grootste beurs in Europa op gebied van landbouw, bosbouw, tuinbouw, e.d., gegaan om een onderzoek te starten naar potentiële leveranciers. Momenteel wordt alle documentatie die we verzameld hebben verwerkt.

Perdum zal wel de reeds bestaande hardware blijven onderhouden en ondersteunen voor haar klanten. Kleine en eenvoudige ontwerpen zullen ook nog steeds inhouse ontwikkeld worden.

Het team van Perdum heeft ook enkele veranderingen doorstaan in 2019. Seppe versterkte de jongens in april. Eind januari, begin februari 2020 zal ook Omar het team vervoegen en zich in het begin vooral focussen op hardware, later ook op software. Jacob, jarenlang de projectleider van het team, heeft in december de beslissing genomen om Perdum te verlaten en een zelfstandige activiteit uit de grond te stampen. Hij zal zeker niet volledig van het toneel verdwijnen. 2020 wordt een jaar waarin Perdum op zoek gaat naar een nieuwe project-leider, maar ook naar een manier om de admini-stratieve molen te vereenvoudigen. De positieve flow van 2019 wil het team doortrekken naar volgend jaar.

Perdum