Blog

Koen De Roeve benoemd tot regio ambassadeur Dendermonde door Voka Regio Dendermonde

Tijdens een feestavond in het stadhuis van Dendermonde werd teruggeblikt op 175 jaar Kamer van Koophandel regio Dendermonde. Daarbij werd De Roeve Industries uit Lokeren uitgeroepen tot Voka Ambassadeur van de regio. Het bedrijf van Koen De Roeve neemt het 13 november tijdens de provinciale finale op tegen de andere Voka Ambassadeurs.

De Roeve Industries is reeds meer dan 25 jaar actief. Met een team van 84 experten ontwikkelt, bouwt en implementeert het bedrijf totaaloplossingen voor productiebedrijven op het gebied van automatisering voor machinebouw, elektriciteit en softwareontwikkeling. “Van oorsprong zijn we een technisch georiënteerd bedrijf, maar sinds vorig jaar hebben we een commerciële dimensie aan onze onderneming toegevoegd en hebben we competenties op vlak van sales en marketing opgebouwd”, zegt Koen De Roeve.

Het uiteindelijke doel is om de commerciële groep werknemers ook op technisch vlak te vormen. “Tegelijkertijd vormen we onze projectleiders met commerciële vaardigheden zodanig dat er een overlap in kennis en vaardigheden ontstaat. Verder vinden we het heel belangrijk om nieuwe technologieën te ontwikkelen die we in de markt kunnen zetten.”

Ondernemen vanaf 13 jaar

Vandaag leidt Koen De Roeve ook nog Perdum en De Roeve XPO en is hij met Blue Power Synergy en spirit.ae actief in de energie- en tuinbouwsector. “We ontwikkelen oplossingen in het domein van mobiele machines met Perdum en bij De Roeve XPO bieden we alle technische diensten aan bij de organisatie van een beurs, congres of evenement. Verder ontwikkelen we technologie voor de productie en opslag van elektriciteit en produceren we met onze firma spirit.ae in Ethiopië snijbloemen die naar het Midden-Oosten en Europa worden geëxporteerd”, verduidelijkt Koen De Roeve.

De pure passie voor het ondernemen ligt aan de basis van dat drukke ondernemersleven. “Al sinds mijn jeugd had ik de ambitie om een eigen onderneming te beginnen. Mijn eerste experiment, een kleine plantenkwekerij, startte ik op dertienjarige leeftijd.”

bron: made in Oost-Vlaanderen

Koen De Roeve