Blog

“We willen een oase van inspirerende werkondernemers zijn”

In een artikel van VOKA legt CEO Koen De Roeve uit hoe we actief werk maken van onze bedrijfscultuur. Dankzij opleidingen op maat en een uitgebreide communicatie groeit De Roeve uit tot “de oase van inspirerende werkondernemers” die we willen zijn.

“We geloven in zelfsturing en autonomie, daar halen mensen voldoening uit. We willen een oase zijn, want de maatschappij kan vaak hard zijn en wij willen net een omgeving waar mensen zich goed voelen, met respect behandeld worden en goed ondersteund worden. We willen inspirerende mensen: mensen die bezield zijn, zich bewust zijn van de meerwaarde van hun werk. En we willen ondernemerschap stimuleren”, Koen De Roeve, CEO De Roeve Industries.

divisiemanagers de roeve

Dit jaar investeerden we fors in opleidingen. Zowel hard- en softskills zijn hierbij aan bod gekomen. Onze mensen kregen de kans om samen met hun team manager zelf een opleiding te kiezen. Voor softskills zijn onderwerpen als ‘versterk je brein, verbeter je geheugen’, ‘verbindende communicatie’, ‘stress intomen = burn-out voorkomen’ en ‘tijdsbeheer en zelforganisatie’ de revue gepasseerd.

Omdat er ook een grote vraag was naar de opleiding ‘projectmanagement’ hebben we gekozen voor een interne opleiding. De lesgever liet zich eerst onderdompelen in onze bedrijfscultuur om zo twee dagen een lessenpakket op maat van onze mensen te maken. Ook voor volgend jaar willen we deze constructieve manier van investeren voort zetten.